Als mijn leven me door de vingers glipt – Als oud zeer telkens weer de kop opsteekt – Als mijn relaties onbevredigend zijn – Als angst, onzekerheid en paniek me beheersen – Als mijn lichaam niet goed mee wil – Als ik geen punt achter het verleden kan zetten – Als ik mezelf niet in bedwang weet te houden – Als er telkens weer iets gebeurt wat ik niet wil – Als ik niet meer begrijp wat mij bezielt – Als ik het gevoel heb geleefd te worden – Als ik onder schuldgevoelens gebukt ga – Als ik s ‘nachts niet kan slapen en alsmaar blijf piekeren- Als ik alles alleen maar op afstand ervaar – Als ik alles en nog wat al geprobeerd heb…

Van al die innerlijke onvrede, van het eeuwige “doen wat wij niet willen” en het “willen wat we niet doen” kan een mens letterlijk ziek worden.

Als je voortdurend met jezelf in tegenspraak verkeert, schept dat een onbehagelijk gevoel, wat vertaald wordt in spanning, irritaties, slapeloosheid en stressverschijnselen. Vaak gevolgd door depressiviteit en ziekte…

Het is dan tijd om het probleem bij de wortel aan te pakken.

blokje